Zábavný nábytok v detskej izbe. To bude radosti

Zábavný nábytok v detskej izbe. To bude radosti

Pamätáte sa na naše detské izby? Vtedy sa oveľa viac dbalo na praktickosť ako na zábavu. Zaužívaná šablóna počítala s posteľou, skriňou, písacím stolíkom na školské úlohy a knižnicou na knihy. Dnes je to práve naopak. My, rodičia, sa snažíme vytvoriť svojim ratolestiam priestor, ktorý budú pokladať za svoje kráľovstvo. Hľadáme jedinečný nábytok, ktorý by bol moderný, a zároveň by poskytoval zábavu. Zábava však nemusí byť na úkor praktickosti. V našej dnešnej ponuke nájdete kúsky, ktoré splnia vaše očakávanie a vaše deti si ich zamilujú na prvý pohľad.

 

Montessori poschodová posteľ, biela, 90x200, ZEFIRE Montessori poschodová posteľ ZEFIRE

Posteľ v tvare domčeka

V súčasnosti je Montessori často skloňovaným výrazom. Aj my sme sa v niekoľkých blogoch tejto téme venovali, napríklad Montessori v detskej izbe. Alebo ako zariadiť detskú izbu tak, aby vyhovovala potrebám dieťaťa. Podľa tejto metódy, je veľmi dôležité, v akom priestore dieťa vyrastá. Správne zvolený nábytok vzbudzuje dieťa ku hrám a kreativite. Podľa čoho spoznáte Montessori detskú izbu? Typický prvkom je posteľ v tvare domčeka. Nízka položená priamo na zemi, na ktorú si vaše dieťa vylezie, keď bude chcieť a zlezie, keď to bude potrebovať. Domčekové postele prinášajú bonusy ako je konštrukcia na zavesenie svetielok alebo pridanie závesu, okná v konštrukcii alebo dokonca šmykľavka. Určite ste sa stretli aj s poschodovou posteľou v tvare domčeka.

Detská posteľ so šmykľavkou, borovicové drevo biela, VERDI Detská posteľ so šmykľavkou VERDI Poschodová posteľ, prírodná, 90x200, FREYA Poschodová posteľ FREYA

Veselý nábytok pre najmenších

Vytvorte svojim najmenším miesto, kde si budú môcť kresliť a skladať rôzne obrázkové skladačky. Nájdite miesto pre detský stolík so stoličkami. Tomuto nábytku dizajnéri venujú naozaj veľkú pozornosť. V ružovej farbe pre dievčatá, v modrej pre chlapcov, obľúbená je kombinácia niekoľkých farieb. Vrchné dosky stola ponúkajú interakciu. Okrem hry sa zároveň vzdelávajú.

Detský set 1+2, modrá/zelená/biela, BALTO Detský set 1+2, BALTO

Sedací vak v tvare zvieratka

Zaobstarajte svojej ratolesti malého nezbedníka v podobe mäkučkého sedacieho taburetu. Sloník, ovečka alebo mačiatko. Sedací vak je dobrý na leňošenie aj na zábavu. Vyrobený je z nezávadných certifikovaných materiálov. Je bezpečne obšitý, aby výplň s vaku nevypadávala a dieťa ju neprehltlo. Sedací vak je ideálny na rozvíjanie detskej fantázie.

Sedací vak, sivá látka, BABY TYP 1 Sedací vak BABY TYP 1

Pletený taburet

Na zábavu sú rovnako vhodné pletené taburety, plnené mäkkou nezávadnou výstužou. Zaobstarajte ich hneď niekoľko, v rôznych farbách. Farby detskú izbu rozveselia, zároveň zabezpečíte pre svoje deti nábytok ideálny na hry aj leňošenie.

Pletený taburet, púdrová ružová bavlna, GOBI TYP 2 Pletený taburet GOBI TYP 2

 

 

 

Závesné kreslá a siete

 

Hojdačka v detskej izbe alebo závesná sieť dnes už nie je žiadna výnimočnosť. Naďalej to však ostáva ako najjednoduchší spôsob ako urobiť deťom radosť. Detská hojdačka pre najmenších alebo závesné kreslo či sieť pre tých starších. Závesné kreslo v štýle Cacoon Hammock predstavuje pre nich úkryt, kde si môžu v pokoji a ničím nerušený prezerať obľúbenú obrázkovú knihu, čítať alebo kresliť.

Hojdačka pre deti SVING Hojdačka pre deti, biela/sivá, SVING Závesné hojdacie kreslo, červená, KLORIN NEW KIDS CACOON HAMMOCK Závesné hojdacie kreslo KLORIN

Na spôsob indiánov

Kto z nás ako dieťa netúžil po stane v tvare teepee? Stan je perfektný na rôzne bláznivé hry a dobrodružstva. Zároveň vymedzuje osobný priestor pre našich najmenších. Ak je v izbe priveľmi ticho, bude to tým, že dieťa pri hre v stane zaspalo. Stan je bezpečný s podložkou, ktorá izoluje od studenej podlahy. Je ľahký a preto ho jednoducho premiestnite z miesta na miesto.

Detský stan-teepee, sivá/biela/vzor, ETENT Detský stan-teepee ETENT

Svet fantázie na podlahe

Detskú fantáziu môže rozvíjať aj koberec s detským motívom. Zologická záhrada so zvieratkami, autodráha, rozprávkové postavičky. Koberce sú veselé, plné farieb a deti ich naozaj milujú. V našej ponuke nájdete koberec s motívom doskovej hry. So správnym vedením sa dieťa dokáže zabaviť na dlhé hodiny.

Koberec, kombinácia farieb/vzor ZOO, 100x150, ZOAN Koberec ZOAN

Farebné komody s farebnými boxami

Komody a skrinky sú aj dnes neodmysliteľnou súčasťou detskej izby. Komody a regály sú prostriedkom na to, ako deti naučiť, že všetko v izbičke má svoje miesto.

Organizér na hračky, viacfarebná/sivá, KIDO TYP 1 Organizér na hračky KIDO TYP 1 Detská modulárna skriňa, modrá/detský vzor, FRIN Detská modulárna skriňa FRIN

Možností sú nekonečné. Každý rodič si svoje dieťa pozná najlepšie, jeho záľuby, návyky aj povahu. Niekedy aj z obyčajnej skrinky dokážete urobiť zábavný kúsok, ak ju ozdobíte nálepkami a úchytkami. Aj záclony s veselým detským motívom dokážu urobiť veľa. Má vaše dieťa zbierku plyšákov? Uložte ich na veselé farebné police v netradičnom tvare. Kreativite sa jednoducho medze nekladú.