Ako zariadiť celý balkón do 300 €?

Ako zariadiť celý balkón do 300 €?

Piskot netopierov, vzdialený ruch mesta, omamná vôňa orgovánu, šuchot holubov na streche. Užívať si večerné posedenie na čerstvom vzduchu bez toho, aby ste vyšli z bytu môžete i vy. Aj na malom balkóne sa dá totiž vytvoriť oáza pokoja. A nepotrebujete na to ani veľký rozpočet. Ako na to? Pripravili sme pre vás tipy na zariadenie balkóna, aby ste sa zmestili do 300 €.  

 

Balkónové stoličky

 

Ratanový set JARUB 
169,- €

Posedieť si večer pri pohári vína, užiť si poobednú kávu, dopriať si siestu s časopisom, sledovať lastovičky na love. To všetko sa dá i na menšom balkóne. Aby ste z toho mali skutočný pôžitok, základom je pohodlné sedenie. Presne takým je set JARUB z umelého ratanu. Je zostavený z okrúhleho stolíka s priemerom 60 cm a dvoch kresiel. 

Hĺbka ratanových kresiel je 45,5 cm, takže aj na malom balkóne, širokom povedzme 1,5 m, vám ostane dostatok priestoru na vystretie nôh. Záhradný set je v prírodnom hnedom odtieni s dizajnom vidieckej romantiky. Stolík chráni tvrdené sklo prichytené o prísavky. Je tak dostatočne praktický aj na balkónové stravovanie. Praktickosti tiež pridáva odkladacia plocha v spodnej časti stolíka.  

Výhodou umelého ratanu je, že nepotrebuje žiadnu výraznejšiu údržbu – nábytok stačí občas pretrieť vlhkou handričkou. Navyše je odolný voči slnečným lúčom a problém mu nerobí ani dážď či mrazivé počasie. Sedenie na balkóne tak ľahko zazimujete bez toho, aby ste ho museli prenášať. Kreslá sú stohovateľné, dáte ich tak jednoducho na seba a prikryjete plachtou. Hotovo.

 

Servírovací stolík

 

Servírovací stolík MASINO
27,- €

Nachystať chuťovky, namiešať nápoje, pridať drobný dezert, možno pohár vína a všetko to pohodlne v kuchyni naložiť na snímateľnú tácku servírovacieho stolíka. A potom tieto jedlé pôžitky všetky naraz na tácke preniesť na balkón a založiť na nožičky. Aj to je výhoda servírovacieho stolíka MASINO. Keď sa skončí posedenie, opäť prenesiete iba tácku a riad z nej vložíte do drezu či do umývačky. Pohoda, ako má byť.

Servírovací stolík MASINO poteší elegantným dizajnom – noblesná čierna servírovacia časť a rafinované medené nožičky. Keď stolík práve nepotrebujete, dokážete ho zložiť a oprieť o stenu na balkóne, takže vám nebude ukrajovať z priestoru. A počas lenivých víkendov si na ňom môžete dopriať tiež raňajky do postele. To vôbec nie je zlá predstava, však? 

 

Kvetináč na balkón

 

Závesný kvetináč JEOR 
2 ks za 17,90 € = 35,80 €  

Aby bol balkón nielen praktický, ale i okulahodiaci, nesmú na ňom chýbať rastliny. Najlepším riešením na malé balkóny sú závesné kvetináče, ktoré vám nezoberú z priestoru. Zavesíte ich jednoducho na zábradlie. Závesné kvetináče neslúžia iba ako okrasa, ale vytvárajú tiež príjemnú intímnu zónu a plnia úlohu vetrolamu. V prípade, že do nich zasadíte čerstvé bylinky - medovku, rozmarín či kocúrnik - na balkóne získate prírodný repelent proti dotieravým komárom. 

Závesný kvetináč JEOR z umelého ratanu sa dokonalo hodí k spomínanému sedeniu JARUB. So svojou dĺžkou 50 cm dokáže vytvoriť menší balkónový záhon. Čo doň nasadíte? Muškáty? Begónie? Fuksie? Alebo spomínané bylinky? Ak chcete, aby sa rastlinám na vašom balkóne páčilo a darilo, skúste zohľadniť jeho orientáciu. Inšpirovať sa môžete naším článkom o tom, ako vyberať rastliny na balkón podľa orientácie na svetovú stranu.

 

Lampáš na balkón

 

Lampáš ELIJAR typ 3
29,- €

Intímnu atmosféru na balkóne skvelo dotvorí tlmené osvetlenie. Najlepšie také, ktoré nepotrebuje elektrický zdroj napájania. Stavte na klasiku: stará dobrá romantická sviečka. Aby vám s ňou letný vánok nezamával, ochráňte ju. Riešením je lampáš ELIJAR, ktorý sa postará o ničím nerušené horenie. V prípade, že ste pred „komárovplašiacimi“ bylinkami dali prednosť kvetom, do lampáša môžete vložiť aj repelentnú sviečku. Spojíte tak príjemné s užitočným.

 

Plyšová deka

 

Plyšová deka ASTANA 
22,90 €

Aj letné večery môžu byť chladné. Prečo by ste ich však mali tráviť vo vnútri, keď vás na balkóne čaká oáza pokoja? Vo výbave milovníka večerných balkónových posedení nesmie chýbať teplá deka. Plyšová deka ASTANA s rozmermi 150 x 200 cm je dostatočne veľká a teplá, aby vám príjemne chvíle nepokazil ani augustový večerný vánok. 

Plyšovú deku ASTANA si môžete vybrať z dvoch farebných variantov: svetlobéžová a ružová. V prípade drobnej nehody s chuťovkami či nápojom deku jednoducho vyperiete v práčke. A ak by ste sa už nevedeli dočkať večerného posedenia na balkóne, bez obáv ju môžete dať do sušičky na bielizeň. 

 

Poháre so slamkou

 

Poháre  HOTCOLD 2 sety
2 sety za 7,90 € = 15,80 €

Keď páli slnko ako na Pyrenejskom polostrove, je príjemné schladiť sa osviežujúcim nápojom. A naopak, keď sa večer ochladí, je skvelé zohriať sa teplým čajom. Naše termopoháre HOTCOLD sa postarajú o to, aby teplé nápoje ostali čo najdlhšie teplé a studené nápoje zas čo najdlhšie príjemne osviežujúce. Termopoháre to zvládnu vďaka vákuovému dvojitému borosilikátovému sklu, ktoré pomáha udržať požadovanú teplotu nápoja. 

Poháre HOTCOLD potešia tiež svojím minimalistickým nadčasovým dizajnom a veľkorysým objemom až 350 ml. Vďaka tomu nemusíte každú chvíľu odbiehať z pohodlného kresla „dotankovať“ nápoj. Termopoháre HOTCOLD sú vyrobené ručne, fúkané z borosilikátového skla. To je odolné proti škrabancom, agresívnejším čistiacim prostriedkom, mechanickému poškodeniu a prasklinám. 

 

 

Náš tip

Pustite sa do testovania svojej novej oázy pokoja. Najlepšie tak, že si pripravíte osviežujúce chladené nápoje. Aké? Tieto naše 4 recepty na letné drinky pre deti i dospelých skutočne stoja za to.

Rekapitulácia: 

 

Zoznam produktov pre balkón